Resor

Under pandemin och med inbördeskrig i Etiopien har det varit omöjligt att arrangera resor för att besöka WSG/BS och HCE:s arbete. Fortfarande (220905) avråder Sveriges UD från resor till Etiopien, Addis Abeba undantaget. Det innebär att vi idag inte kan erbjuda några gruppresor.

Så snart det blir möjligt kommer vi återuppta planeringen. Enligt tidigare planering tänker vi attr esornas längd är c:a 7+4 dagar, enligt följande beskrivning:

Vi erbjuder en grundresa som går till går till Addis Abeba, där vi lär känna våra partners arbete. Vi kommer besöka Restcenter där gatans folk får mat och omsorg, skolor och förskolor på Entoto och Gurara, gatubarnsarbetet med besök i de kvarter där många av barnen håller till, Deborah House och Women House där unga kvinnor får ny start från livet på gatan, väverier och läderverkstäder där deltagare i projekten får lära sig ett hantverk, samtidigt som de delvis kan försörja sig. Vi kommer också få lära känna alla härliga medarbetare som bär upp arbetet och som hela tiden utvecklar verksamheten. Dagarna i Addis ger också möjlighet att besöka någon församling och att se staden och lära mer om Etiopiens historia.

För den som önskar erbjuds ytterligare fyra dagar i Etiopien. Vi åker då till Chencha och Hawassa i södra Etiopien där våra partners arbetar lokalt med gatubarns- och kvinnoarbete. Denna resa ger oss möjlighet att se det fantastiska landskapet, kanske stöta på en krokodil eller flodhäst, men fr.a. se hur merparten av Etiopien 110 miljoner invånare lever.

Är du intresserad av någon av resorna, så skicka gärna en intresseanmälan till lars.hjort55@gmail.com . Det är ingen bokning, utan den kommer först senare då slutgiltiga datum, resplan och pris finns på plats. Genom din intresseanmälan håller jag dig uppdaterad. Har du frågor, så når du mig på 070-5211652.

Läs gärna information om det arbete vi ska besöka på följande hemsidor:

Win Souls for God | Hope for Children in Ethiopia | EECMY, Ethiopian Evangelical Church Mekane Yesus

Img